Miután átengedtek a kapun…

Részesei voltunk a fantasy, scifi és többek között anime megélésének kontinuumának,

ugyanis ezen berkek kereteiben találkozhattunk azokkal a bizonyos ikonikus karakterek megszemélyesítőivel és egy teljes napra lehetőség volt kiszakadni abból a világból, ahol lejár a vármegyebérlet, a tej drága és a buszsofőr nem mindig kedves. 🙂

A képet készítette: Szegedi Bence

Immáron második alkalommal voltunk Lévai Balázs által hivatalosan is meghívva sajtóreferensként a Fantasy Expo augusztusi rendezvényére, a POLCRAFEL képviseletében (Besenyei Lili, Szegedi Bence és Domokos Dominika). A rendezvénynek ezúttal a Vasúttörténeti Park adott otthont.

A rendezvény célja, hogy létrehozzunk egy olyan eseményt, ahol a fantasy, scifi, anime, manga, képregény, cosplay, videojáték és társas kedvelők egy napra összegyűlhetnek találkozni és szórakozni.

/Fantasy Expo szervezői/

2007 óta hozzák a „klasszikus con” érzést, ahogy maguk is mondják, így kétségkívül számunkra is feltűnt, hogy egyre nagyobb tömegeket képesek megszólítani. Céljuk a szórakoztatás, az élmény biztosítás és ismeretterjesztés. Hallgathattunk színpadi beszélgetéseket a manga eredetéről, testközelben találkozhattunk számos fantasy íróval, többek közt Basa Katalinnal, az A névtelen királynő és Lione Stanislav-val, a Csillagom szerzőjével.

A képet készítette: Szegedi Bence

Azok, akik megrögzötten és fanatikusan halmozzák az élvezeteket és megkörnyékezték a kiállítókat, garantáltan a pénztárcájukba nyúltak. Steampunk standon túl egyéb fantasy témákat illusztrált textil termékek, printek is a kezek közé „sodródhattak”. 🙂

Vannak állandó programok, mint a népszerű cosplayverseny, AMV bemutatók, K-pop, vásár, társasjátékok és a gamer zóna. Workshop részlegünkön mindig lehet valamit barkácsolni vagy festeni, ami kortól függetlenül jó szórakozás lehet mindenkinek, a színpadon pedig kisebb koncertek, érdekes előadások, beszélgetések, bemutatók és játékok mennek reggeltől estig.

/Fantasy Expo/

Az esemény során a látogatók, versenyzők és scifi, anime rajongók számára elérhetőek voltak különféle étel- és italstandok, közülük megemlítve a Zing Burgert és a MONYO sört.

A történések sora nem áll meg, ugyanis hetven nap múlva, azaz novemberben újra találkozunk. 🙂

/Szerző: Domokos Dominika/