Kemény Zsófi, aki szerint tré rá hivatkozni példaképként

Zsófi rappel Sophia Hard néven, slammerkedik, ír, verseket kreál érzésből, és még a Cicaverzum forgatókönyvét is ő írta nagy részben. Kívülről úgy tűnik, hogy szarik mindenre, de ez nem teljesen van így. Csak azért, mert jól bánik a szavakkal és van véleménye, amit ki is tud mondani a közönségnek.

Kemény Zsófi harmadik neve a time management, hiszen megfeszült tempóval dolgozott az elmúlt tíz évben. Szerencsés embernek tartja magát, mert maga döntheti el, hogyan osztja be az idejét. A covid időszaka alatt egy kicsit megpihent, ami jót tett neki. Ilyen tempóval előre haladni, egyenes út lett volna a kiégéshez, még akkor is, ha azt csinálja az ember, amit szeret.

Azt vallja, máshogy nem is lenne értelme.

Nem tudja, hogy igazából mit is mondjon arra a kérdésre, hogy ki ő valójában. Nemsokára harmincéves lesz, és mintha kicsit arra várna, hogy valami váltás történjen, de nem tud hova váltani, mert nem ért semmi máshoz. Viselkedéselemző diplomája van, forgatókönyvírás a szakmája és legszívesebben sorozatokkal foglalkozna. Mindeközben pedig egy külföldi EMA képzéssel kacérkodik.

Számára a feladatai elvégzése a meditáció, és még az e-mailekre is szeret rögtön válaszolni. Szerinte elég tré dolog őt példaképnek választani (pedig én is példaképként tekintek rá), mert régen elégedettebb embernek tartotta magát, mert az volt a fejében, hogy addigra – ahol most van-, az egész világot behúzza. Úgy gondolta, harminc éves korára – amely esztendőt magam is taposok – , meglesz a világkörüli út és a vállalkozás árán a passzív jövedelem. 

Zsófi ne aggódj, király vagy.

Szerinte a kiömlő faszságot le kell írni. Majd áthúzni az egészet. Majd újraírni és aztán addig farigcsálni, amíg az jó nem lesz. Ez a kemény munka, Kemény módra. Szerinte Adynak is rengeteg rossz verse van, pontosan azért, mert nem dolgozta meg, csak kiömlött belőle.

Az a legnagyobb parája, hogy nem szeretik vagy hogy megbánt másokat. Az pedig, hogy nem tud nemet mondani, eléggé hátrányos lehet az életben. Pszichológusnál is volt vele, de nem tudta elmondani, hogy neki ez nem jó, köszi szia, mert nem tudott nemet mondani.

A nővérét okosabbnak és tehetségesebbnek gondolja magánál, aki erről tud és reakcióul, csak lehülyézi.

Zsófi humora szerintem nagyon jó. Írásaival rávilágít a hibáira is, ami teljesen új nézőpontot ad a hallgatóságnak (olykor önmagukról is), ha előad. Szerinte már nem érdekel annyi embert a munkássága, amit teljesen megért. Én viszont az ellenpéldák táborát erősítem (úgy mint sokan mások is), én igenis példaképként nézek fel rá, ha tré, ha nem. Zsófival amúgy volt szerencsém már személyesen is találkozni a PolcraFelnek köszönhetően, és nagyon szerettük azt a napot (mert nem tudott nemet mondani :D).

Csomóan küldözgetnek verseket neki, és legtöbbször szerinte nem jók azok, amiket olvas a nyelvi megformáltság és stb miatt, de mindig kedvesen próbál segítséget nyújtani ezeknek a feltörekvő művész embereknek. 

/Szerző: Hári Katalin Bettina (Kabbe Lány)/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük