„Szia, az anált szereted?”

– avagy az olvasottság és a tinder kapcsolata.

A mai nap (május 26., vasárnap) ismét tort ültünk az Enter Barban, méghozzá az irodalom felett (ismét) a hetedik POLC-ON podcast epizód apropóján. Vendégünk ezúttal Kembe-Sorel Arthur volt. És nem, nem orvos, hiába bújt orvosi köpenybe a Jóban Rosszban színfalak közt. :’))

A képet Besenyei Lili készítette (a képen balról jobbra: Szegedi Bence – SZEGA, Domokos Dominika – Nika és Kembe-Sorel Arthur, helyszín: Enter Bar).

Hárman három aspektusból közelítettük meg a témákat. A hetedik epizód sem volt rendhagyó a korábbi részekhez képest, ugyanis terítékre kerültek a kötelező olvasmányok listája, mint a fiatalok kriptonitja az irodalom megszerettetésében; a felhígult kortárs irodalom basic darabjai és az olvasói igény kapcsolata; valamint a Gulyásleves négercsókkal.

„Nem akartam könyvet írni, egyszerűen így alakult.”

– amikor úgy adódik, hogy a nyakadba akad egy kiadó és a családi történeteiteket könyvként akarja egybefűzni. Válaszokat kaptunk arra a kérdésre, hogy vendégünk miért nem fogyasztja a magyar kortárs irodalmat úgy en bloc, annak dacára, hogy az egyik legkedvesebb olvasmánya az A rinocérosz terápia, ami viszont kortárs alkotás. Az egy órás beszélgetés során nem egyszer deklaráltuk,

ez egy ördögi kör. 🙂

Az élet minden területén kiütközik, hogy az ember mennyi időt fordít az olvasásra. Arra jutottunk, hogy az irodalom fogyasztása nem létfeltétel – nem is meglepő. Elsők közt szerepel a betevő és a számlákra való megkeresése, esetleg az egészséges életmód – ha telik rá és van hozzá energia -, és majd csak ez után kulturálódunk. Ezek mentén akkor az olvasás akár egy egzisztenciális ugródeszka is lehet, nemde?

Én élveztem a beszélgetést, Kembe-Sorel Arthur, a Szembe Sorel podcast csatorna tulajdonosa pedig valami ilyesmit nyilatkozik.

Korábbi epizódjainkat itt tekintheted/hallgathatod meg:

Youtube:

#01- BENNSZÜLÖTT BÁLNA ~ https://youtu.be/Evye5HmJxrw?si=dwkaGRs-_Oa_bkuz

#02- DR. FARKAS LEVENTE ANDRÁS ~ https://youtu.be/FZJ2p2Egekw?si=No9C2ZCzFfgWXiAk

#03- GABO Kiadó ~ https://youtu.be/hxRz4AnhvdE?si=jucJlB1AM9AEYn_h

Spotify:

#01- BENNSZÜLÖTT BÁLNA ~ https://open.spotify.com/episode/4BQP9TdH5dFJpw4YffodYJ…

#02- DR. FARKAS LEVENTE ANDRÁS ~ https://open.spotify.com/episode/4ApbA1Tsx9pEVJLv3uLuES…

#03- GABO Kiadó ~ https://open.spotify.com/episode/587twsMvQgY1mmpR7kDjqz…

“„Szia, az anált szereted?”” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük