Az elvárás csak illúzió

Egy igen kényes kérdésem lenne: Mitől nő a nő?

Örök téma, pont mint a létünk, de az igazság az nem szubjektív, bármennyire is fáj ez néha. Most úgy tűnik, hogy akkor nő a nő, ha: állandóan boldog, szexi, jól öltözött, a haja be van lőve, be van fújva valami Coco Chanellal, meg magassarkú cipőben riszálja az amúgy – elvárt – nagyon kerek fenekét. Persze a cici legyen szilikon, vagy legalább is hasonlítson rá. A táskák és kiegészítők összhangban legyenek a ruhával. Értsen a sminkeléshez, akkor is, ha nem kéne neki. Legyen kedvence a szoknya, a hétköznapi munkanapokon is viseljen kisestélyit, ha LEHET (tudom, valaki szerint ez az igényesség, de ne keverjük, nem egy és ugyanaz). Ne beszéljen sokat, de legyen ravasz. Közben meg legyen gyerek, főzzön mindig frisset, menjen el dolgozni, ne legyen aranyásó, legyenek céljai, legyen otthon és a fejében is rend. Legyen megértő, és tartsa fenn a tüzet, emlékeztessen minden olyan dologra, amire neked kéne emlékezni. Jah, és ne legyen hisztis, ez nagyon fontos.

A képen a cikk szerzője, Kabbelány látható.

Szegény nők, állandóan fogyókúráznak, de csekély százalékuk csinálja tényleg végig (én is elbuktam párszor). Pedig hát nem egyek az adottságaink, és lehet, hogy ez miatt soha a büdös életben nem lesz olyan, mint amilyen akarna lenni ( a fejekben a kép olykor hibás erről). Nőként nehéz feltörni, de azt hiszem minden ember megérdemli, hogy legyenek álmai és megvalósíthassa azokat. A nő is csak egy ember, ne felejtsük el. Én nem tudom mi a normális. Azt hiszem, bármi az, ami boldoggá teszi az embert, és nem árt vele másoknak.

Különben a férfiak nagy része magasról tenne ezekre a külsőségekre, de mivel a nők előszeretettel kezdtek el ilyen dolgokat csinálni – amire temérdek sok indokuk volt -, így már a férfiak is felfigyeltek ezekre a kihívó tulajdonságokra. Elmondom tehát, szerintem mitől nő egy nő.

Éppen attól, hogy tudja, mikor érdemes bevetnie magát. Nem feszít és csücsörít egy tükörben állandóan. Ha tudja, hogy ő nagyon is erős, az erejét fel is használja a saját életének előrehaladásáért. A nő egy egyszerű, sportos öltözetben is csodaszép, ha tudja, hogy mennyire csodálatos.

A képen a cikk szerzője, Kabbelány látható.

Következő probléma: Általában senki se tudja, mennyire csodálatos.

Egy nő csodaszép kócosan is, ha nincs rajta magassarkú és két kg smink – ha úgy tartja kedve. A nő eldöntheti, hogy ő mitől nő, milyen lesz a stílusa, miért sportol és miért is csinál dolgokat. A nő akkor is csodálatos, ha nem szül, de akkor is, ha gyereket ad a világnak. A top nő sosem az, aki csak a testével hódít. A top nő a tekintetével veszi el azt, amit akar, és pontosan azért, mert tudja, hogy mit akar. A nő ragyogó, ha van egy olyan férfi, aki minden nap boldoggá teszi. Viszont nem korlátozódik le erre az egyetlen boldogság forrásra és nem a férfi határoz a szépségéről. Ez a férfi nem lehet bárki. Csak is az, aki őt nőnek látja. Aki mindenhogy csodálja. Aki miatt kivirágzik a lelke és a tehetsége.

Akitől kap egyfajta seggberúgást:

Csináld az álmod. Menj! Ne légy átlagos! Én szeretlek téged.

Egy nő tudja, hogy a bárki az nem elég. A Nő megtanul először egyedül boldogulni. Tehát szerintem a nő attól nő, ha azt csinálja, amit valóban akar (ha kisestélyit akar hordani, akkor azt, de ne mások véleménye határozza meg). Ettől olyan lesz a kisugárzása, hogy bárkit megkaphat, de neki a bárki – mint tudjuk -, nem kell.

Ne érjétek be a bárkivel! A test megváltozik, a feszes nem lesz mindig feszes. A melletek se lesz tűhegyes örökké. Végül a templomotok az elmúlásba kerül, de a lelketek a felhők között maradhat. Az arcotokon a ráncok meg fognak jelenni. Megváltoztok majd kívülről. Belülről azok maradhattok, akik vagytok. Sportoljatok, ha akartok, de ne azért, mert Norbi mondta. Ha az egészségetek a tét, figyeljetek oda. Tegyetek meg mindent érte. Az álmaitokért. A belső narrátorotokra figyeljetek.

Kedves nők! Legyetek olyanok, amilyenként jól érzitek magatokat.

Ne feledjétek: az elvárások csak illúziók.

Ha kocsit akartok szerelni, vagy boxolni, tegyétek azt! Nem biztos, hogy első próbálkozásra sikerül, de menni fog az. Legyetek az a nő, akik lenni akartok.

/Szerző: Kabbelány (Hári Katalin Bettina)/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük