Egy este, ahol hangot adtunk a sorainknak

„…) emelkedett humorral mutatta be, milyen is  a “A pokol tüze”, (…)

Hónapos tervezések és szervezések után május 16-án megrendezésre került az első PolcraFeles felolvasóest, melynek a Széll Kálmán téri Easy Art Space adott otthont. Megérkezés után gyors terem berendezések és üdvözlések következtek, majd miután mindenki elfoglalta a helyét, felkonferálás után bele is vágtunk az estébe. Hatalmas örömmel fogadtuk vállalkozó szellemű íróköröseinket és a Polcrafel külsős ismértségéből érkező résztvevőket is. 

A felvasók meghatározott karakterszám alapján hozhattak kisprózát, vagy sorszám hosszúságban megszabott verseket. A sejtelmes, horror hangulatról Boltsek Erik és Kapus Dominik gondoskodott.  B.D Alíz a saját könyvéből idézett nekünk pár oldalt,  Demendi Zita pedig egy korábbi írókörös írását osztotta meg velünk, előadásmódjával pedig lenyűgözve a közönséget. 

Nem volt hiány versekből sem. Kovács Margó természetközeli, léleksimító versszakai mellett Tóth Gergely (Gery) egyetem előtti nyárestéket idéző írása és Nedra Salomon képeslapról kölcsönvett sorai is színesítették lírai vonalon az estét. 

Kern Ágnes, egy korábbi, íróműhelyes prózájában emelkedett humorral mutatta be, milyen is  a “A pokol tüze”, Gordon Márk pedig egy regényrészletet olvasta fel a közönségnek. 

A Slam Poetry műfaja is tiszteletét tette az est folyamán. Hári Katalin Bettina (Kabbelány) létkutató sorai gondolatot ébresztettek, tekintetet szegeztek és elnémították a termet. Magas Bianka pedig kitárta a szívét és  megmutatta nekünk egyik legkedvesebb emlékét, így a felolvasás végére pontosan tudtuk, milyen Pipás Teri unokájának lenni. 

Az esetet a PolcraFel Crew keménymagjaként versekkel zártuk. 

Az egy órás felolvasás hamar elrepült, a résztvevők az irodalom és társaik iránti alázattal csendben hallgatták egymást. A zárás után pedig felszabadultan, az izgalmakat az asztalnál hagyva volt lehetőségünk megosztani egymással a szövegekkel kapcsolatos gondolatokat és ötleteinket. Sok PolcraFel írókörös most találkozott először egymással, így a felolvasás mellett kapcsolatépítésre is volt bőven lehetőség. 

Annyi biztos, hogy habár ez volt az első, kétséget kizáróan nem ez volt az utolsó ilyen eseményünk. A java még csak most jön!

Az esten felolvastak:

Kern Ágnes, Tóth Gergely (Gery), Kapus Dominik, Kovács Margó, Magas Bianka, Boltsek Erik, Gordon Márk, Demendi Zita, Nedra Salomon, B.D. Alíz, Domokos Dominika (Nika), Filotás Karina, Makkai Roland (Arnold), Hári Katalin Bettina (Kabbelány)

/Szerző: Filotás Karina (FISZ Tag)

“Egy este, ahol hangot adtunk a sorainknak” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Köszönöm szépen a lehetőséget! Nagy megtiszteltetés volt részt venni ebben, alig várom a második felvonást!

  2. Innen is köszönöm, hogy részt vehettem ezen a fantasztikus eseményen! Már várom a következőt, ahová talán már meg is van, hogy mivel készülök 😉

  3. Nagyon jó hangulatú est volt, izgalmas témákkal és történetekkel. Több ilyet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük