„Egy könyv annyi változatban létezik, ahányan elolvassák…”

– interjú Boltsek Erikkel, elsőkötetes szerzővel.

A kép Boltsek Erik tulajdona.

Domokos Dominika: – Mióta foglalkozol írással?

Boltsek Erik: – Dalszövegírással kezdtem még 2010 tájékán, regényírásba 2014-ben kezdtem, és egy hosszú kihagyás után 2022-ben vettem fel újra a fonalat.

D. Dominika: – Mely könyvvel mész ki a Könyvhétre?

Boltsek Erik: – Első regényemmel, a Párhuzamos létezés-sel.

A kép Boltsek Erik tulajdona.

D. Dominika: – Mi a történeted üzenete/tanulsága?

Boltsek Erik: – Úgy gondolom, hogy a könyvben előforduló változatos események és fordulatok számos üzenetet rejtenek magukban, de az egyik legfontosabb talán a félelmeinkkel való szembesülés, azok kezelése és traumák feldolgozása. Tanulsága pedig az, hogy semmi sem az, aminek látszik, és mindig nyitott szemmel kell járni.

D. Dominika: – Melyik karaktered a közkedvelt?

Boltsek Erik: – Eddigi olvasóim Emmát és Agnest kedvelték meg igazán, de voltak, akik Arthur és Victoria történetének folytatására lennének inkább kíváncsiak.

D. Dominika: – Mikor és hol dedikálsz a könyvhéten?

Boltsek Erik:

– Június 15-én, szombaton, 16 órakor a Vörösmarty-téren, a Publio standjánál.

D. Dominika: – Ha jössz a Könyvhét után a vitaestünkre, mely kérdéskör kifejtésére leszel a legkíváncsibb? Elöljáróban mit fűznél hozzá?

Boltsek Erik: – Úgy tartják, hogy akkor nevezhető valaki írónak, ha már megjelent a könyve/kötete/kiadványa, de ha csak magát az alkotást nézzük, már az is író, aki egy rövid szösszenetet kanyarít egy koktélszalvétára.

Az író feladata, hogy új világokat, koncepciókat és történeteket hozzon a világunkba, melyek ideális esetben a nagyobb közönség számára is érthető tanulsággal bírnak. Egy könyv annyi változatban létezik, ahányan elolvassák, így mindenkinek az egyéni feladata, hogy a jót és az értéket lássa meg egy történetben, ne pedig azokat a kellemetlen, apróbb részeket, melyek szükségesek ahhoz, hogy az alkotó teljes képet adhasson egy nagyobb koncepcióról.

Egyéb felületek, ahol nyomon követheted Erik írói munkásságát:

https://www.instagram.com/boltsekerikauthor

https://moly.hu/tagok/boltsek_erik

/Szerkesztette: Domokos Dominika/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük