A jövő

A szürke ég lassan sötétkékbe borult a Széll Kálmán téren. Réka fagyoskodva állt a fórumról ismert barátnőivel az óránál. A hétvégi családiás hangulatban telt party nagyon jól sikerült. A kedvenc része az volt, amikor megbeszélték, hogy ki milyen utazáson vett részt abban az egy órában. 

Türelmetlenül nézegette a digitális karóráját. Hanna tizenöt perce írta, hogy öt percet késik. 

– Fránya vonat – gondolta Réka. A lába már szétfagyott, hiába vett fel harisnyát a nadrágja alá. Mióta a nővére kiköltözött Hollandiába, alkalmazkodnia kellett az osztós módszerhez. Ez volt a második alkalom, hogy így vásárolt. Persze, a szüleit is megbízhatta volna a kényes ügyeivel, de nem merte elmondani nekik, hogy mit fogyaszt. Az ágya alatt egy külön dobozban rejtegette a szerzeményeit.

Végre megjött Hanna. A tizennyolc éves lány vörös göndör haját azonnal kiszúrták a tömegből. Intett, hogy kövessék a tér végébe, ahol kevesebb az ember.

– Na szóval – csapta elő a fekete Ady Endrés vászontáskáját. A lányok közelebb jöttek és ámuldozva nézték a titkos árukat. – Egy Colleen Hoover Dorkának. Legújabb élfestett kiadás, ahogy kérted. Az egész Cruel Prince sorozat Kírának, illetve a Démoni ketrec sorozat új része. Pont lecsaptam az utolsó darabra a vágyaim.hu-n. H.D. Carlton új könyve Majának. És egy Szilveszter Tokióban Rékának – nyomta a lány kezébe a félfamentes papírba alaposan becsomagolt könyvet.

– Legközelebb tudsz hozni egy Édes Annát?  –kotorta elő a pénztárcáját Dorka – A sulikönyvtárunkban már az összeset kikölcsönözték tanári engedéllyel. 

– Ne vedd meg ezért – legyintett Hanna. – Kölcsönadom a sajátomat. Majd írj Messengeren.

– Most hétvégén egy újabb olvasó party?  – kérdezte lelkesen Kira.

– Sajnos töri tz-re kell készülnöm – húzta el a száját Maja.

– Jó, akkor ezt majd még megdumáljuk.

Hanna mindenkitől beszedte a könyvek árát. Réka hálás volt, hogy olyan osztót talált, aki nem számol fel extra költséget az üzletért.  

A metrón feltette az új szerzeményére a könyvkabátját, hogy ne lássák mit olvas és belemerült a Boys Love egyedi világába. A Pillangó utcánál kapta fel a fejét, hogy már lassan a végállomáshoz érnek. Az előtte ülő lány is egy könyvbe temetkezett. Mikor kivette a könyvjelzőjét, és az ajtóhoz tartott, Réka kiszúrta rajta a provokatív feliratot. Elnyomott egy mosolyt. A könyvjelzőn csak ennyi állt: 

#szabadirodalmat

/Szerző: Demendi Zita (írókörös)/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük