Az érintés épp úgy alapvető szükséglet, mint a szerelem

Az irodalom alakulásának számos kérdése foglalkoztat, ezért az utóbbi éveket az instaköltészet kutatásával töltöttem.

Aki azt gondolná, hogy ez „csak” verselemzést és a témához kapcsolódó szakirodalom olvasását és értelmezését jelenti, az elég nagyot téved, mert közben nemcsak az online irodalom alakulását ismertem meg mélyrehatóan, hanem például a self-publishing, másnéven a magánkiadás intézményének alakulását is itthon, és külföldön egyaránt.

A magánkiadást itthon rengeteg vita övezi, ám ezek legtöbbje rengeteg olyan kérdést figyelmen kívül hagy, ami alapvetően határozza meg a könyvpiac és az irodalmi kánon alakulását. Június 16-án ezért is leszek nagyon kíváncsi a Polcrafel vitaestjére, ahol remélhetőleg én is meg tudok osztani majd néhány fontos aspektust a témában.

Ezzel kapcsolatban rendszeresen osztok meg tartalmakat Instagramon (É. Tóth Judit (@etothjudit) • Instagram-fényképek és -videók), Threadsen ((2) É. Tóth Judit (Threads: @etothjudit)) és TikTokon (É.Tóth Judit (@etothjudit) | TikTok)

A kép É. Tóth Judit tulajdona.

Az esemény szerintem azért is lesz különleges, mert afféle lezárást is ad a 95. Ünnepi Könyvhétnek, ahol szintén részt veszek szerzőként.

2024. június 15-én 18:00-19:00 óra között a Boszi Gyertyaműhely standjánál (Dunakorzó, 42-es stand) dedikálom a Bőréhség című verseskötetet,

ami egy szerelem és egy szakítás történetét meséli el rövid versekben és haikukban Kaprinyák Dóra illusztrációival. A versek a szakítás traumájának feldolgozása mellett az érintések fontosságát is vizsgálják, ugyanis a legtöbb mű a Covid alatt íródott, amikor hosszú ideig távolságot kellett tartanunk a szeretteinktől.

A kép É. Tóth Judit tulajdona.

Az érintés épp úgy alapvető szükséglet, mint a szerelem, így e két dolog hiánya szerintem roppant érdekes feszültséget teremt a kötetben. A Bőréhség a Boszi Gyertyaműhely standjánál kedvezményesen beszerezhető lesz, így te magad is eldöntheted, igazam van-e. 😉

/Szerkesztette: Domokos Dominika/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük