Lélegeztetőgépen a szépirodalom!

avagy honnantól nevezhet valaki írónak?

A kép a POLCRAFEL tualjdona.

Június 16-án megejtettük az Írók vitaestje néven meghirdetett eseményünket, aminek ezúttal is az Enter Bar – gamerek, játék és koktélkedvelők törzshelye-adott teret.

A négyszögletű kerekasztalbeszélgetésen tort ült az irodalom felett Mészáros Dorka, Fehér Enikő, Basa Katalin és É. Tóth Judit. Mindezt a POLCRAFEL szervezésében, moderált a POLCRAFELt képviselve Domokos Dominika.

A két felvonásos esemény tökéletesen rávilágított arra, mennyi mindenről lehetne még beszélni. Ha nem is definiáltuk szigorú keretek között, hogy egy író mitől író, honnan nézve író vagy épp mekkora a felelőssége az írásban – igyekeztünk konszenzusra jutni, vagy legalább más aspektusban szemlélni egy közös medret.

Ikonikus, a hallgatóság szerint „az iskolában tanítandó” kijelentésektől ocsúdott fel a befogadó nép, többek közt

„A szépirodalom lélegeztetőgépen van.”, „A zöldéges is mesél, a mamánk is.”, „Az írók imádják magukat!”.

Aznapra az utolsó gondolatokat is kimerítve, többünknek nyilvánvalóvá vált, hogy ez a beszélgetés folytatást követel. Bár érintettük a hagyományos kiadás, avagy a magánkiadás aknamezeit, csupán a felszínt kapargattuk. Az másik felett nem hallgattuk meg, pedig a felszólalás és véleményformálás joga mindenkié!

Sajtóreferensek:

Titina és a könyvek

cozy.bookish.jane

virag_bookstagram

_leila_books

/Szerző: Domokos Dominika/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük