Négy szempáron keresztül a világ

– négy könyvblogger szemén keresztül szemezgettem olvasmányok terén. 🙂

A kép a Pinterestről van. 🙂

Bár egyre kevesebb alkalommal tudom elvonszolni a valagam könyvesboltba – tudom, akarat kérdése, meg „kimireszánidőt”, valahol bánom is -, szeretek olykor céltudatosan vásárolni. Ezért olvasok, szemezgetek könyvajánlókból, amiket húsvér, akár kritikus olvasók írtak. 🙂 Mindentfogyasztó vagyok. Ha nem létezik ilyen szó – én most megalkottam.

Azonban most bemutatok négy könyvbloggert, akitől olvassatok szabadon ajánlót, mert érdemes! 🙂

A kép a „Könyvem Lapjai” nevű instagram oldal – Eszti tulajdona.

Eszti nagy lelkesedéssel avatja be a követőit könyvmoly hétköznapjaiba. Fogyaszt krimit, romcomot, romantikust, így ha hasonló olvasói igényekkel válogatsz könyveket, akkor érdemes nála is kutatnod, mert segíthet egy jó címet választani vasárnapra.

Könyvek, amikhez ő hozta meg a kedvemet:

Ida regénye, névről már ismerem, de még egyszer sem jutottam a címnél tovább, azonban most kedvet kaptam hozzá. Ezzel a könyvajánlóval párban jár a Lowdeni boszorkányhajsza , ami nemhogy egy magyar író tollál fakadt zseni mű, de még egyszer sem hallottam róla. Eszti szerint pedig remek, úgyhogy magasak az elvárásaim. 🙂

A kép a „sziakönyv” instagram oldal – Réka tulajdona.

Réka első blikkre egy széles repertoárú olvasó. Legyen akár szó szépirodalomról, ifjúsági kategóriáról, memoárról, hazai és külföldi olvasmányokról, egyaránt és ugyanolyan elánnal veti magát bele egy új világba. Szabó Magdán át, az ír Sally Rooney-n keresztül számos neves szerzővel barátságot köt egy történet erejéig.

Könyvek, amiket tőle választottam:

Volt egy ház, mert még sosem hallottam erről a könyvről, szembe se jött velem és a Felnőtt emberek, amit szintén általa ismertem meg és egy nagyon olyan hangulatú könyv, amilyeneket én is olvasok és nagyon szeretek.

A kép a „nibooklett” instagram oldal tulajdona.

Niki célja 2024-ben többek közt hatvan könyv elolvasása – áprilisba csusszantunk és már a huszonhatodiknál jár, szégyellem elismernei, én hányadiknál járok 😀 -, a romkom, fantasy és a krimi műfaj triumvirátus a legkedvesebb a számára.

A tőle választott könyvajánlók:

Állva maszturbálok éééés a Hogyan ne legyen szívás a munka?, nem önsegítő könyv, mégis terelget. Lehet, fejest ugrok bele én is. 😀

A kép a „kattantkönyvkuckó” tulajdona.

Amit első körben megtudhatunk, hogy az oldalon elszórtan szembejöhet velünk fantasy és romantikus műfajban elvesző, elsüllyedő gyöngyszemekről ajánlók. Könyvajánlók. Őszinték, velősek. Az ajánlók szerzője hiteles, igényli a koffeint, tehát sokáig fennmarad, ergo sokat olvas. Nagy a merítés, sok az olvasói tapasztalat. Csak ez a képlet étezik. Egyértelműen.

Ha pedig szigorúan ajánlók:

Nem bátorság kérdése vagy egy könyv a megosztó CoHo-tól a tengeren túlról, a Confess. Egyiket sem olvastam, viszont az előbbire tuti befizetek.

/Szerző: Domokos Dominika/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük