Uroboros, azaz egy vérpezsdítően puskaporos love story.

Kétféle nő létezik: aki szereti a romantikát és aki nem.

S a romantika nem összekeverendő egy lapokra/képernyőre vitt hagymázas ábrándozással. Az, az a felszínes és elcsépelt, üres és csöpögős árnyoldala ennek a műfajnak, melynek elburjánzása miatt nézik le sokan a romantika rajongóit, és eme kártékony korcs hívei gyakran azt hiszik, hogy mások a nyálas kifejezést a romantika gúnyneveként használják. És aminek melegágya gyakran a Disney szokott lenni, ami téves gondolatokat ültet el gyerekek fejében arról, milyen is a szerelem és egy párkapcsolat (tisztelet a ritka kivételnek).

Nos, ebben a könyvben két szerelmi szálat is kapunk, de egyik sem vádolható ezekkel az éles jelzőkkel. Az egyedüli ok, amiért valaki mégis annak érezheti őket, hogy nehezen tudja elképzelni ezeket a dolgokat, ilyen formában, egy alvilági közegben.

Márpedig ez ott játszódik, ráadásul a 90-es évek Nagy-Britanniájában, hitelesen ábrázolt popkultúrával színesítve annak világát. Na meg egy levegőben szikrázó hatalmi harccal és csipetnyi magyar utalással.

A központi szereplők mind jól megírt személyiséggel lettek felruházva, ami hőseinket szerethetővé, a fő protagonistát pedig releváns jelenséggé és konfliktusforrássá tette.

Én az első oldaltól az utolsóig élveztem minden pillanatát, szívből ajánlom hát mások számára is, akiktől nem áll távol, ha az akció és a szerelem kéz a kézben járnak.

Adatok:

Cím: Insiders – Uroborosz

Szerző: Claude Ivanson

Kiadás éve: 2022.

Műfaj: romantikus, akció

Kiadó: Helma Kiadó

Elérhető formátum: e-könyv és hangoskönyv

/Szerző: Nedra (Hibrid Írókörös)/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük